تمدید مهلت بهرهمندی از تبصره ۱۰۰ و امکان صدور اظهارنامه مالیاتی پیشفرض
سازمان امور مالیاتی کشور با اتخاذ سیاستهای انعطافپذیر، حمایت از اصناف
1404/03/22
وزیر صنعت، معدن و تجارت در همایش «کارگر، امید به آینده و تامین اجتماعی» و خطاب به وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی، خواهان همراهی سازمان تامین اجتماعی برای رونق گرفتن فضای کسب و کار در کشور شد
و گفت: «انتظار داریم امسال در صورتی که واحدهای تولیدی از سیستم بانکی موفق به دریافت تسهیلات مالی برای آغاز فعالیتهای خود شدند، تامین اجتماعی حق بیمه را از حساب کارفرمایان کسر نکند تا امکان فعالیت بهتر واحدهای تولیدی و صنعتی کشور فراهم شود. »
همایش «کارگر، امید به آینده و تامین اجتماعی» روز سهشنبه هفتم اردیبهشت با حضور مهندس محمدرضا نعمتزاده وزیر صنعت، معدن و تجارت، علی ربیعی وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی و سیدتقی نوربخش مدیرعامل سازمان تامین اجتماعی در مجتمع نگین برگزار شد.
حمایت از احیای سازمان شستا
در این مراسم وزیر صنعت، معدن و تجارت ضمن تبریک روز کارگر و تشکر از مسئولان سازمان و وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی، از لزوم کار و تلاش بیشتر در جهت پیشرفت اقتصادی کشور سخن گفت و اظهار کرد: در روزهای نخست پیروزی انقلاب ما چندین گروهک و روزنامه و مجله سیاسی داشتیم که میخواستند از فضای باز انقلاب سوءاستفاده کنند، اما خوشبختانه با کمک کارگران اوضاع آرام گرفت و کارها شروع شد. محمدرضا نعمتزاده در ادامه سخنان خود به فعالیتهای سازمان تامین اجتماعی اشاره و بیان کرد: در دولت سازندگی بهدلیل عضویت در شورایعالی سازمان تامین اجتماعی متوجه شدیم منابع سازمان با تورم روزبهروز کاهش مییابد و پول بیمهشدگان که به بانک مرکزی سپرده شده بود، هیچ سودی دریافت نمیکرد. به همین دلیل با مشورت با رییسجمهوری وقت و همکاری دکتر مهدی کرباسیان به عنوان مسئول سازمان تامین اجتماعی، تصمیم گرفتیم سازمان سرمایهگذاری تشکیل دهیم که پولهای بیمهشدگان را در فعالیتهای اقتصادی صرف کنند و به این ترتیب سازمان شستا شکل گرفت. نعمتزاده با اشاره به اثرات مثبت سازمان شستا افزود: در آن دوران منابع تامین اجتماعی توانست اشتغال، تولید و رونق اجتماعی ایجاد کرده و به درآمدی برای بیمهشدگان تبدیل شد و امیدواریم با کمک دکتر ربیعی و نوربخش بار دیگر این سازمان احیا و به سازمانی جهانی برای درآمدزایی تبدیل شود و همانگونه که در شروع این سازمان نقش داشتم، در احیا و بازسازی آن نیز همکاری خواهم کرد تا بتوان به اقتصاد کشور کمک و اشتغالآفرینی کرد.
اولویت با رونق تولید است
وزیر صنعت، معدن و تجارت در ادامه سخنان خود با اشاره به فعالیتهای این وزارتخانه گفت: از یکی، دو سال پیش بحث اقتصاد مقاومتی شروع شده و همه دستگاههای دولتی و مردم در این راستا حرکت میکنند اما امسال با فرمایش رهبر معظم انقلاب بر بحث عملیاتی کردن طرح اقتصاد مقاومتی، طرحها بهطور جدیتری دنبال میشود. تازهترین ملاقاتهای ما با هیاتهای اقتصادی بینالمللی از جمله معاون رییسجمهوری اروگوئه، هیاتی از هند، هیاتی اروپایی و نیز صحبت با سفیر ایران در عراق در زمینه صادرات که همگی در طول امروز انجام شد، نشان میدهد که ایران میتواند به آینده امیدوار باشد و میتوان تلاش کرد تا کشور پیشرفت کند. وی با اشاره به روند رشد صنعت و معدن در سال گذشته، رشد حوزه معدن را مثبت خواند و درباره رشد صنعت افزود: سال گذشته، سال سختی بود و به دلیل کمبود نقدینگی در بانکهای کشور شاهد رشد منفی یک درصدی در بخش صنعت بودیم. این در حالی است که در سال پیش از آن یعنی ۹۳ در بخش صنعت رشد ۶درصدی و در بخش معدن رشد ۹درصدی را تجربه کرده بودیم و علت عمده آن نیز شرایط منطقه، بازارهای جهانی، افت قیمتها، رکود ساختمان و مشکلاتی بوده که در داخل کشور وجود داشت.
نعمتزاده با تاکید بر اینکه سال جدید تلاش میکنیم به کمک نظام بانکی برای رونق تولید گام برداریم و بیش از این فعال شویم، اظهار کرد: امیدواریم در صورت مشارکت سیستم بانکی برای کمک به تامین نقدینگی و نیز تامین سرمایه لازم برای راهاندازی واحدهای نیمهتمام صنایع کوچک و متوسط، شرایط مناسبی را برای افزایش تولید ایجاد و درنتیجه زمینه اشتغالزایی را فراهم کنیم، چراکه با فعال شدن واحدهای کوچک ما به راحتی میتوانیم حداقل ۲۰۰ هزار فرصت شغلی در کشور فراهم کنیم. علاوه بر این برنامهریزیهایی انجام شده تا طرحهایی که پیشرفت بیشتر دارند را با سرعت بیشتری فعال کنیم تا علاوه بر ثروتآفرینی، رونق اقتصادی ایجاد کند. وی در زمینه صادرات نیز گفت: در جمعبندیهای بحث صادرات نیز به این نتیجه رسیدیم که با کمک تولیدکنندگان و بهویژه کارگران میتوانیم صادرات محصولات غیرنفتی را حداقل ۱۰میلیارد دلار افزایش دهیم تا بتوانیم کالای رقابتی مرغوب تولید کنیم و در کنار آن بر صادرات محصولات نیز مدیریت داشته باشیم و در عرصه بینالملل فعالتر از گذشته حرکت کنیم و باید توجه داشت که در کنار امید به آینده، مشکلات نیز وجود دارد که با رفع مشکلات از طریق کار، سرمایهگذاری، مدیریت درست و افزایش بهرهوری میتوانیم شاهد رونق باشیم و ما با برنامههایی که در بدنه دولت درنظر داریم، میتوانیم بیکاری را یک رقمی کنیم. وزیر صنعت، معدن و تجارت در پایان سخنان خود با طرح درخواستی از وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی خواهان همراهی سازمان تامین اجتماعی برای رونق گرفتن فضای کسبوکار در کشور شد و بیان کرد: در شرایط فعلی واحدهای تولیدی بدهکاری بانکی دارند و ما شاهد هستیم که برخی کارگران و کارخانهها از تمدید نشدن دفترچه تامین اجتماعی شکایت دارند. انتظار داریم امسال در صورتی که واحدهای تولیدی از سیستم بانکی موفق به دریافت تسهیلات مالی برای آغاز فعالیتهای خود شدند، تامین اجتماعی حق بیمه را از حساب کارفرمایان کسر نکند تا امکان فعالیت بهتر واحدهای تولیدی و صنعتی کشور فراهم شود. چراکه اولویت با رونق تولید است و باید از آن حمایت کرد تا از مشکلات امسال عبور کنیم.
بخشی از امنیت تولید به تامین اجتماعی بستگی دارد
در ادامه این نشست، وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی نیز به سخنرانی پرداخت و از اقدامات این وزارتخانه در جهت خدمت به کارگران سخن گفت و اظهار کرد: بخشی از امنیت بازار کار و تولید به تامین اجتماعی بستگی دارد و ما به یقین تامین اجتماعی پویا میخواهیم و به صندوق کارگزار نیاز نداریم. ربیعی با بیان اینکه شرایط کارگران را میفهمیم و درک میکنیم، گفت: ما باید به فکر کارگران قدیمی باشیم، باید به فکر ارتقای معیشت و امنیت شغلی کارگران فعلی باشیم. باید مراقب ریزش نیرو باشیم و به ایجاد شغل برای بیکاران نیز توجه کنیم. وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی در پایان سخنان خود با اشاره به اینکه از مدیرعامل سازمان تامین اجتماعی خواستهام تا مراکز درمانی را در جنوب شهر توسعه دهد عنوان کرد: قصد داریم بیمارستانی با نشان(برند) میلاد در جنوب تهران راهاندازی کنیم.
بودجه ۵۹ هزار میلیارد تومانی
در ادامه این نشست مدیرعامل سازمان تامین اجتماعی ضمن اعلام این خبر که امسال میزان افزایش مستمریها بیش از نرخ تورم خواهد بود گفت: سال ۹۴ سال دشوار اقتصادی بود و با وجود مشکلات فراوان به تکالیف و تعهدات خود عمل کردیم و بیش از ۵میلیون و ۲۰۰هزار مستمریبگیر از خدمات و ۴۰میلیون نفر از مردم جامعه از خدمات درمان بهرهمند شدند.
مدیرعامل سازمان تامین اجتماعی به مشکلاتی چون کسری نقدینگی در فضای کارگاهها، رکود و توقف تولید و فشارهای اقتصادی بر مردم به علت تحریمها و بهویژه در زمان مذاکرات هستهای اشاره و اظهار کرد: این مشکلات وظایف ما را در عمل به تعهداتی چون بیمه بیکاری سنگینتر کرد و ۵۹هزار میلیارد تومان بودجه در سال ۹۴ تامین و صرف شد. در کنار این آمار، ۳۵هزار میلیارد تومان مستمری پرداخت و ۱۶هزار میلیارد تومان خرید خدمات درمانی انجام شد.